• Smart manufacturing meetup
  • #1959 (no title)
  • adminpage
  • Investor
  • Edulood
  • Ettevõtja
  • Front page
  • Kontakt
  • Koolitused
  • Mittetulundusühing
  • Noortelabor
  • Tutvustus
  • Uudised
  • PATEE
  • PATEE 2017-2019
  • Lõuna-Eesti kolmas toidukonverents-

    Juba kolmandat korda toimub Lõuna-Eesti Toidukonverents, 25. septembril Võrus. Miks Võru? Aga seepärast, et Vana-Võromaa on Eesti toidupiirkond 2019!
    Seekordseks konverentsi teemaks on KOHALIK TOIT TOITLUSTUSSE.

    Eestimaal on nii palju toredaid väikeseid toidutootjaid ja  -pakkujaid, kelle toodang võiks palju enam jõuda meie toitlustussektorisse, sh kohvikutesse, restoranidesse, koolidesse, hotellidesse. Kas ja kuidas see on võimalik ja mida saame selleks teha. Nendele küsimustele proovib konverents vastata oma inspireerivate esinejate abil.

    Konverentsi esialgne päevakava:

    9:30 kohvipaus ja kogunemine
    10:00 Sissejuhatus ja tervitussõnad

    10:15   Eesti kohalik toit presidendi ja tema külaliste laual. Taigo Lepik, Eesti presidendi peakokk

    10:40   Kohaliku tooraine kasutamise võimalused ja väljakutsed Võrumaa kohviku näitel. Helina Viik, Suure Muna kohvik Haanjas

    11:00   Kohaliku ja maheda toidu kasutamine kooli toitlustuses. Britt Vahter, MTÜ Rõuge Kool

    11:20    Sirutuspaus

    11:35   Lõuna-Eesti väiketootjate toit Horeca- võrku – rõõmud ja mured. Lõuna-Eesti Toiduvõrgustik

    11:55   Projekti “Baltic Sea Food” raames välja töötud ärimudeli tutvustus, mis aitaks piirkondlikel toiduvõrgustikel kohalikke toidutooteid tõhusamalt ja kuluefektiivsemalt turustada. Eesti Maaeluministeerium

    12:15   Sissejuhatus grupitöödesse, gruppidesse jagunemine

    12:25    Grupitööd – ideaalne mudel kohaliku toidu saamiseks tarbijate igapäevasele toidulauale.
    12:55    Lõuna

    13:55   Grupitööde kokkuvõtted

    14:25   Vajalike oskuste ja teadmiste andmine põllumajanduslikele toidutootjatele uutele turgudele sisenemiseks ehk rahvusvahelistumiseks SUI-Food projekti raames. Britt Vahter, TSENTER, Võrumaa Kutsehariduskeskuse Puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskus

    14:40   Saksa turistide toidueelistused reisides Eestis. Volker Röwer, sakslasest giid, väikeettevõtja

    15:00   Maaturismi ettevõtetes kohaliku tooraine kasutamisest ja kohaliku toidu pakkumisest, hommikusöökide projekti edust! Raili Mengel, Eesti Maaturism

    15:20   Sirutuspaus

    15:40   Kohaliku tooraine kasutamise võimalused ja väljakutsed Tartu restorani näitel. Andrus Vaht, Chez Andre restoran (kinnitamisel)

    16:00   Bocuse d´Or Europe 2020 Tallinnas – kuidas väiketootjad sellest kasu saavad. Dimitri Demjanov, Eesti Kulinaaria Instituut

    16:25    Konverentsi kokkuvõtted

    16:40   Mõttevahetused, kokad kohtuvad tootjatega – energiapausiks laudadel Vana Võromaa parimad maitsed.

     

    Toimumiskoht: Kultuurikeskus KANNEL, Võrus (Liiva 13)

    Konverentsi raames väikestel ja keskmistel toidutootjatel võimalus terve päeva vältel oma laudade taga esitleda oma tooteid.

    Registreerimine SIIN. Osalustasu 18 EUR.