koolitused

September 21, 2018

Lõuna-Eesti teine toidukonverents INNOVATSIOON – ALLIKAD JA LAHENDUSED

  • Avalik sektor
  • Ettevõtja

Tartu Ärinõuandla, Tartu Teaduspark ja EMÜ Polli Aiandusuuringute Keskus koos Lõuna-Eesti toiduvõrgustikega korraldavad ühiselt juba teist korda Lõuna-Eesti toidukonverentsi, mille teemaks seekord INNOVATSIOON – ALLIKAD JA LAHENDUSED. Konverents toimub 21.septembril, Pollis, Viljandimaal.

Selleaastasel konverentsil tutvustatakse väikestele ja keskmistele toidutootjatele, -pakkujatele kõiki võimalikke teaduskoostööpartnereid ja rahastusvõimalusi. Mõistagi on konverentsi üheks eesmärgiks ka Lõuna-Eesti toiduasjaliste kokku toomine, sest jõud peitub koostöös, mitte konkurentsis!

Konverentsi päevakava:
9:00- 9:45 Soovijatele külastus Polli kompetentsikeskuses
9:30 kohvipaus ja kogunemine
10:00 Tervitussõnad
10:15 -13:00 Mida pakub Eesti Maaülikool toidutootjatele, Toidumaja ja Polli Aiandusuuringute Keskuse võimaluste tutvustus
Teadus-arenduskeskuse BioCC OÜ teenused ja koosvõimalused toidutootjatele ja -töötlejatele. Lisaks EIT Food ja EIT Food HUB’i tutvustus.

11:15-11:35 sirutuspaus, õunad ja vesi
Toidu tootearendus ja toitumisuuringud. Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus (TFTAK)

TTÜ Keemia ja biotehnoloogia instituudi toidutehnoloogia osakonna võimalused toidutootjatele.
ADAPTER, värav Eesti teadus- ja arendusasutuste pakutavate teenuste, teadmiste ja arendusvõimaluste juurde.
Tartu Biotehnoloogia Pargi võimalused toidusektori alustavatele ettevõtetele.

12.50 – 13.50 Lõuna (buffee)

13.50 – 15:15 III sektsioon

Ettevõtja tootearenduslugu koostöös BioCC OÜga – Pille Pokk, HELEN helbed
Ettevõtja tootearenduslugu koostööst TFTAK-iga – Sulev Nõmmann, Siidrikoda
Teaduskoostöö rahastamise võimalused:
Uute toodete, tavade, protsesside ja tehnoloogiate arendamise toetus. Maaeluministeerium + Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA)
SA Eesti Teadusagentuur (ETAG) (nutika spetsialiseerumise toetus, sh tervist toetav toit)

15:15-15:35 Sirutus-ja kohvipaus, puuviljad

15:35- 16:50 Konverents jätkub – arendustegevuste rahastamise võimalused:
Investeeringutoetused toidutootjatele. Maaeluministeerium
Rakendusuuringute ja tootearenduse toetamine nutika spetsialiseerumise kasvuvaldkondades, sh toidu tootmises. Eesti Teadusagentuur (ETAG)
Arendus- ja innovatsiooniosakud, uus tootearendustoetus. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS)
Lõpusõnad
16:50-17:30 õunte degusteerimine, suhtlus, hüvastijätt, võimalus saada konsultatsiooni erinevatelt teadus- ja arendusasutustelt, rahastusasutustelt.

Konverentsi osalustasu 17 EUR, millega kaetakse osaliselt konverentsi korralduskulud.

Registreerimine ja täiendav info konverentsi kodulehel.