Maitsvad testid oma retseptiga
Sõõrikupunkti loomiseks sain inspiratsiooni Riia linnas, kus turule sattununa sõõrikupunkti juures elavat järjekorda nägin. Meenutades maitsvaid tuhksuhkruga ülepuistatud kuumi krõbedaid pontšikuid, nüüdse nimega sõõrikuid – oligi äriidee sündinud!
Oma äri käivitamisel lähtusime põhimõttest – kõik uus ja originaalne on ununenud vana ja hea.
Esialgu tun
dus, et sõõrikuäriga on lihtne alustada. Oluline tundus olevat vaid hea asukoht. Tegelikult osutus kõige raskemaks hoopis õige retsepti leidmine, vaatamata sõõriku lihtsatele koostisosadele. Arvestada tuli ka pikaaegsete traditsioonidega konkurentidega Tallinnas ja Pärnus.
Esimesed sõõrikud tundusid head, aga mitte piisavalt head, et püstitatud äriliste eesmärkideni jõuda. Nii tuli ette võtta sõit Peterburi, kus on 30 aastat valmistatud sõõrikuid, mida paljudes venekeelsetes foorumites supermaitsvateks ülistatakse. Venemaalt õnnestus osta retsept ühelt kogenud tegijalt. Rõõmsalt Eestisse tagasi tulles selgus aga, et meil müüdavad toorained on erinevad, tekkisid teised maitsed ja
nii tuli alustada oma retsepti väljatöötamist. Pärast lõputuna tundunud katsetamist ja proovimist see siiski õnnestus! Oma retsept oli sündinud!