• Teenused
  • Toetusvõimalused
  • Tartumaa ettevõtete tunnustamine
  • Baaskoolitus & mentorlusprogramm
  • Messikülastused
  • Lõuna-Eesti Toidukonverents
  • Ettevõtja

    Lõuna-Eesti Toidukonverents

    Juba neljandat korda toimub Lõuna-Eesti Toidukonverents, seekord 10. novembril, mardipäeval – Tartus, Eesti Rahva Muuseumis.
    Konverentsi teemaks on KOHALIK TOIT ERIOLUKORRAS – ÕPPETUNNID JA VÕIMALUSED.

    Lõuna-Eesti Toidukonverents on Lõuna-Eesti väikeste ja keskmiste toidutootjate suurim kohtumispaik, kus mõtteid ja kogemusi vahetada ning oma silmaringi avardada, saada infot aktuaalsetel valdkonna teemadel. Seni toimunud konverentsidel kohal olnud ca 100 toiduettevõtjat, -tootjat, -pakkujat (üle Eesti).

    Konverentsi päevakava:

    9:30 kohvipaus ja kogunemine
    10:00 Sissejuhatus ja tervitussõnad

    10:30   UUTMOODI AEG NÕUAB UUTMOODI LAHENDUSI ehk lood eriolukorra ajast, mil kasvas Eesti inimeste soov tarbida kohalikku toitu, lood lahendustest, kuidas kontaktivabalt kaup tootjalt tarbijani saada (kl.11:15 sirutuspaus)

    Taluturg.ee: kriis lükkas talukauba e-müügile  hoo sisse, Merle Vall
    Mulk.ee – mulgi väiketootjate ühistegevuse tulemusena sündinud e-pood, Indrek Palu
    Nopri Talumeierei kojukanne, Tiit Niilo
    Leib restoran eestvedamisel tekkinud e-pood www.talustkoju.ee, Kristjan Peäske
    Kuidas liituda Eesti toidu- ja joogitootjate andmebaasiga? Kerli Nõges, Maaeluministeerium
    Eesti Veinitee – 16 Eesti veinitootjat ühisel kaardil, Valgejõe Veinivilla – kuidas maitseelamus päriselt virtuaalselt kohale viia? Tiina Kuuler
    Eestimaa Talupidajate Keskliidu käivitatud talutoidu e-turu platvorm pood.talutoit.ee, loomise protsess ideest teostuseni, suurimad takistused, mis on hästi ja mis vajab parandamist. Kerli Ats
    Ylicool Catering – gurmeetoidu pakkide pood, väljakutsed liha suitsutamisel (loe: läbirääkimised Veterinaar- ja Toiduametiga). Urpo Reinthal

    Paneeldiskussioon ja küsimused esinejatele

    12:50   Sissejuhatus grupitöödesse, gruppidesse jagunemine

    13:00    Grupitööd järgmistel teemadel:
    Kuidas sel aastal toimitud? kuidas me ellu jäime/ jääme?
    Agroturism kui alternatiiv tavapärasele puhkuseturismile.
    Ära unustatud vana/ vanade kommete ellu äratamine.
    Toidu kasvatamine restoranidele/ toidukohtadele.
    Eksport – kas unistus või mälestus.
    EL nõuded väiketootmisele, toidupakkujatele, tööjõule.

    13:30    Lõuna/ grupitööd jätkuvad

    14:10   Grupitööde kokkuvõtted

    15:00   Eesti põllumajandus- ja toidutootmine aastani 2030. Roomet Sõrmus

    15:20 Andre juustu lugu – tagasilöögid, väljakutsed, edusammud. Erika Pääbus, Andre Farm

    15.45   Ressurssisäästliku toidukultuuri võimalused, zero waiste dining, n-ö lehest juureni, ninast sabani. Peeter Pihel, tippkokk, säästliku toiduvalmistamise kirglik eestvedaja, Fotografiska peakokk.

    16:10   Konverentsi kokkuvõtted

    Toimumiskoht: Eesti Rahva Muuseum, Tartu (Muuseumi tee 2, sissepääs A, Hurda saal)

    Konverentsi raames toidutootjatel, -pakkujatel võimalus terve päeva vältel oma laudade taga esitleda oma tooteid.

    Registreerimine kuni 5. novembrini, jälgi konverentsi uudiseid ka Facebook’is. Osalustasu 18 EUR. Konverents toimub hübriid-üritusena, ehk võimalik osaleda nii füüsiliselt kohale tulles, kui läbi veebi.

    Konverentsi korralduses löövad kaasa erinevate toiduvõrgustike eestvedajad üle Lõuna-Eesti, sh Jõgevamaa Koostöökoda, Põlvamaa Arenduskeskus, Tartu Teaduspark, EMÜ Polli Teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskus, Tartumaa Arendusselts, TÜ Taluturg, Valgamaa Arenguagentuur, MTÜ Sangaste Rukkiküla, Võrumaa Talupidajate Liit/ Uma Mekk, MTÜ Seto Küük, Eesti Maaturismi Assotsiatsioon, MTÜ Sibulatee ja MTÜ Mulgi Väiketootjate Liit.

    Tähelepanu! Paneme kõigile südamele – palun ära osale sündmusel, kui oled haige, oled viimase 14 päeva jooksul tundunud ennast halvasti või viibinud lähikontaktis COVID-19 positiivse inimesega.
    Tule kohale, lae alla HOIA äpp  ja pea meeles, et viiruse leviku takistamiseks on maski kandmine kohustuslik! Võimalusel võta kaasa enda (korduvkasutatav) mask, vajadusel saad selle kohapealt. Üritusel järgime hajutatuse nõuet, olemas on desinfitseerimisvahendid.

    Eelmise aasta konverentsi pildigalerii leiad SIIT.

    Kontakt: Elo Mets, elo@arinouandla.ee, tel 511 3932