• Teenused
  • Toetusvõimalused
  • Tartumaa ettevõtete tunnustamine
  • Baaskoolitus & mentorlusprogramm
  • Messikülastused
  • Lõuna-Eesti Toidukonverents
  • Ettevõtja

    Lõuna-Eesti Toidukonverents

    Juba neljandat korda toimub Lõuna-Eesti Toidukonverents, seekord 10. novembril, mardipäeval – Tartus, Eesti Rahva Muuseumis.
    Konverentsi teemaks on KOHALIK TOIT ERIOLUKORRAS – ÕPPETUNNID JA VÕIMALUSED.

    Lõuna-Eesti Toidukonverents on Lõuna-Eesti väikeste ja keskmiste toidutootjate suurim kohtumispaik, kus mõtteid ja kogemusi vahetada ning oma silmaringi avardada, saada infot aktuaalsetel valdkonna teemadel. Seni toimunud konverentsidel kohal olnud ca 100 toiduettevõtjat, -tootjat, -pakkujat (üle Eesti).

    Konverentsi päevakava:

    9:30 kohvipaus ja kogunemine
    10:00 Sissejuhatus ja tervitussõnad

    10:30   UUTMOODI AEG NÕUAB UUTMOODI LAHENDUSI ehk lood eriolukorra ajast, mil kasvas Eesti inimeste soov tarbida kohalikku toitu, lood lahendustest, kuidas kontaktivabalt kaup tootjalt tarbijani saada (vahepeal sirutuspaus)

    Taluturg.ee: kriis lükkas talukauba e-müügile  hoo sisse, Merle Vall
    Mulk.ee – mulgi väiketootjate ühistegevuse tulemusena sündinud e-pood, Indrek Palu
    Nopri Talumeierei kojukanne, Tiit Niilo
    Leib restoran eestvedamisel tekkinud e-pood www.talustkoju.ee, Kristjan Peäske
    Eesti Veinitee – 16 Eesti veinitootjat ühisel kaardil, Valgejõe Veinivilla – kuidas maitseelamus päriselt virtuaalselt kohale viia? Tiina Kuuler
    Eestimaa Talupidajate Keskliidu käivitatud talutoidu e-turu platvorm pood.talutoit.ee, loomise protsess ideest teostuseni, suurimad takistused,  mis on hästi ja mis vajab parandamist. Kerli Ats
    Ylicool Catering – gurmeetoidu pakkide pood, väljakutsed liha suitsetamisel (loe: läbirääkimised Veterinaar- ja Toiduametiga). Urpo Reinthal

    Paneeldiskussioon ja küsimused esinejatele

    12:35   Sissejuhatus grupitöödesse, gruppidesse jagunemine

    12:50    Grupitööd: kuidas sel aastal toimitud? kuidas me ellu jäime/ jääme? e-poed, koostöö, lahendused

    13:10    Lõuna/ grupitööd jätkuvad

    14:20   Grupitööde kokkuvõtted

    15:10   Eesti toidujulgeolek. Arengukava “Eesti põllumajandus ja toit 2030”. Roomet Sõrmus

    15:35 Andre juustu lugu – tagasilöögid, väljakutsed, edusammud. Erika Pääbus, Andre Farm

    16.00   Ressurssisäästliku toidukultuuri võimalused, zero waiste dining, n-ö lehest juureni, ninast sabani. Peeter Pihel, tippkokk, säästliku toiduvalmistamise kirglik eestvedaja, Fotografiska peakokk.

    16:25   Konverentsi kokkuvõtted

    16:35   Teelemineku eelne energiapaus puuviljadega, muljetamine.

    Toimumiskoht: Eesti Rahva Muuseum, Tartu (Muuseumi tee 2, sissepääs A, Hurda saal)

    Konverentsi raames toidutootjatel, -pakkujatel võimalus terve päeva vältel oma laudade taga esitleda oma tooteid.

    Konverents toimub hübriid-üritusena, ehk võimalik osaleda nii füüsiliselt kohale tulles, kui läbi veebi.

    Registreerimine kuni 30. oktoobrini  SIIN ja jälgi konverentsi uudiseid ka Facebook’is. Osalustasu 18 EUR.

    Tähelepanu! Sündmusele ei ole lubatud külastajad, kes on viimase 14 päeva jooksul haigestunud COVID-19-sse või olnud kontaktis kinnitatud COVID-19 haigestunuga või kellel on respiratoorse nakkushaiguse sümptomid (näiteks palavik, kuiv köha, hingamisraskused). Sündmusel kohapeal järgida korraldaja ja personali juhiseid.

    Eelmise aasta konverentsi pildigalerii leiad SIIT.

    Kontakt: Elo Mets, elo@arinouandla.ee, tel 511 3932