• KOOLITUS: turundusmaterjali disainimine algajale – Canva.com
  • Smart Manufacturing Meetup
  • adminpage
  • Investor
  • Edulood
  • Ettevõtja
  • Front page
  • Kontakt
  • Koolitused
  • Mittetulundusühing
  • Noortelabor
  • Tutvustus
  • Uudised
  • PATEE
  • PATEE 2017-2019
  • uudised

    December 13, 2018

    2018. aasta parim Tartumaa mittetulundusühendus on Kõrveküla maanaiste selts Miina, MTÜde tegevuse toetaja Elva vallavalitsus, vabakondlane Triinu Akkermann ja Aasta küla Lohkva küla, Luunja vallast.

    • MTÜ

    29. novembril toimunud tänuüritusel Väike-Rakke külamajas kuulutati välja Tartumaa 2018. aasta maakonna parim mittetulundusühendus, MTÜ tegevuse toetaja ning aasta vabakondlane. Lisaks valiti sel aastal ka Tartumaa Aasta küla, milleks on Lohkva küla, Luunja vallast.

    Ürituse pildigalerii leiad siit

    Tartumaa 2018. aasta mittetulundusühendus on Kõrveküla maanaiste selts Miina. Sama kategooria nominentideks on Tartu Pereliit ja MTÜ Tartu Rattamatkad.

    Tartumaa aasta mittetulundusühendus Kõrveküla maanaiste selts Miina on hindamiskomisjoni sõnul tunnustamist väärt, sest oma tegevustega paistavad nad silma nii Tartu vallas kui ka maakonnast väljapool ja eesvedajate näol on tekkinud töökas meeskond. Leitakse jaksu ja indu, et oma kodukoha elu paremaks muuta ja pingutatakse, et küla inimesed ikka koos käiksid ja tunneks end ühtse kogukonnana. Nad on Kõrveküla pärlid, vallas juba teatakse, et kui kuskil miskit toimub, on eestvedajaks ikka Miina inimesed.
    Kõikide esitatud kandidaatide tutvustuse leiab siit.

    Tartumaa 2018. aasta vabakondlane on Triinu Akkermann. Nominentidena tunnustati Anneli Saaroja tegevust Meeri küla arendamisel ja Marina Sepa panust  Eesti Asenduskodu Töötajate Liidus.

    Aasta vabakondlane Triinu Akkermann on aastast 2011 vedanud MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök tegevust ja viimastel aastatel on Triinu välja vedanud nii mõnegi suure piirkonnaülese maineprojekti -Peipsimaa Toidupiirkond aastal 2017 ja sel suvel toimunud Pepsi Toidu Tänav, kus ligi 50 pop-up restorani oli kostitamas külalisi ligi 175 km pikkusel “tänaval” ja tõi piirkonda hinnanguliselt 18 – 20 tuhat inimest. Triinu oli selle ürituse hing, eestvedaja ja tagant tõukaja!
    Vabakondlane 2018 kandidaadid

    Vabaühenduse tegevuse toetajana tunnustati Elva vallavalitsust, kes aktiivselt panustanud koostöö arendamisse erinevate sektorite vahel. Tähelepanu pööratakse nii ettevõtjatele kui ka kogukondadele. Mitmete sotsiaalteenuste korraldamiseks tehakse koostööd kolmanda sektoriga koheldes neid väga vajalike koostööpartneritena. Vallavalitsus on pidevalt arendanud ka projektitoetuste menetlemise korda ning toetab MTÜ-de tegevust.
    MTÜde tegevuse toetaja 2018_kandidaadid

    Uudsena sel aastal valiti ka ilma projektita sündinud tegu, et innustada mittetulundusühenduste eestvedajad kasutama oma eesmärkide saavutamiseks ka teise viise ja tuua esile, et millegi ära tegemiseks ei ole tingimata vaja kirjutada projekti ja kogukonna liikmed panustavad hea meelega, kui nende poole pöörduda. Selles kategoorias tõsteti esile võrdselt kahte tegu ja neid teinud seltse. Tunnustust leidis Küla kelmi märgi tegu Rakke külaseltsi poolt ning Kokora Kandi Külaseltsi tegevus ja nende Külabörsi käivitamine.
    Tubli teo kandidaadid

    Tartumaa Aasta küla valitakse Kodukant Tartumaa eestvedamisel iga kahe aasta tagant. Sel aastal kandideeris tiitlile kaks väga eriilmelist, kuid samas võrdväärset küla – Lohkva küla Luunja vallast ja Kirepi küla, Elva vallast. Tiitli pälvis sel aastal Lokva küla Luunja vallast, kes tegutsemas kohe Tartu linna kõrval, kuid sellele vaatamata on suudetud hoida oma küla tunnet. Koos arvukate koostööpartneritega panustatakse lastele suunatud huviringide käigus hoidmisse, korraldatakse küla elanikele mõeldud sündmusi ja mõeldakse ka laiemalt, kogu valla hea käekäigu ja silma paistmise peale.

    Konkursile Tartumaa Hea Tegu 2018 said enda kandidaadi tunnustamiseks ja tänamiseks esitada kõik Tartumaa kohalikud omavalitsused, maakonnas ja linnas tegutsevad MTÜd kui ka eraisikud. Kokku laekus 37 ettepanekut. Parimad selgitas välja komisjon, kuhu kuulusid Kodukant Tartumaa, Tartu Ärinõuandla, SA Domus Dorpatensise ja Tartumaa Arendusseltsi esindajad. Tunnustamiskonkursi läbiviimist korraldab Tartu Ärinõuandla, toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital. Tunnustamiskonkurss toimub Ühisnädala raames, kogu programm www.uhisnadal.ee

    Lisainfo:
    Kadri Pau
    SA Tartu Ärinõuandla, MTÜ konsultant
    tel. 56648 135, e-post: kadri.pau@arinouandla.ee
    www.arinouandla.ee